Voor het maken van een item worden er vaak mensen op straat gevraagd om hun mening. Hoewel het op beeld lijkt of deze mensen zonder morren voor de camera willen staan, wil dit lang niet altijd zo zijn. 

Soms vraag ik me echt af waarom mensen zo veel moeite hebben met gefilmt worden. Heeft dit te maken met verlegenheid, gebrek aan tijd, haat aan moderne media of angst voor misbruik van de beelden? 

 

Het lijkt er op dat een groot deel van de "camera weigeraars" niet weigeren om de voorgaande redenen, maar puur om het nee zeggen. Het lijkt wel, of mensen elkaar niet meer te woord willen staan.
Persoonlijk kan ik me er flink aan irriteren dat mensen zo schrikachtig reageren wanneer er een camera aan te pas komt. Soms lijkt het of je al fout bent door alleen maar de vraag te stellen een interviewtje te kunnen afleggen.

Hoe denken jullie hier over? Zijn de mensen op straat echt zo onbenaderbaar of is er een bepaalde techniek die je voor dit soort dingen moet toepassen?

Weergaven: 69

Opmerking

Je moet lid zijn van IamTV om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van IamTV

Reactie van Alex op 9 Maart 2012 op 10.17

"dan moet je zelf ook niet moeilijk doen", god had ik dat maar niet gezegd. daan en ik waren de sjaak vanmorgen in de trein. We werden geinterviewd door Hart van Nederland

Reactie van Diyar Khorshid op 29 Februari 2012 op 9.38

Ik heb hier geen antwoord op, aangezien ik voorheen niet eens gedacht had aan het misbruiken van beelden haha. Ik spring zelf altijd wel voor de camera als me iets gevraagd wordt, dus maakt mij dat niet echt uit.

Misschien als mensen aangeven dat ze het niet willen doen, dat je ze verteld dat ze zelf het onderwerp dan maar in hun antwoord moeten herhalen, zodat hun antwoord moeilijker misbruikt kan worden? Dat moet je natuurlijk ander zeggen dan ik nu schrijf:P

Reactie van Alex op 28 Februari 2012 op 17.40

@Cynthia, je bent echt te wantrouwend!

Als mij op straat iets gevraagd voor de camera wil ik wel meewerken, omdat ik zelf zooo vaak de straten van Utrecht en Amsterdam heb afgelopen om de juiste mensen voor de camera te krijgen, dus ja dan moet je zelf niet moeilijk doen, karma ;-)

@ Asher, niet teveel aan irriteren, daar schiet je in ieder geval niets mee op. Het is gewoon veel doen, veel lopen, veel proberen, 100x nee horen, tot dat je wel een geschikt persoon hebt en dan ben je uiteindelijk heel blij in de montage.

Reactie van Asher Isebia op 28 Februari 2012 op 14.53

Nu je het zegt Chance, met mijn charmes is succes verzekerd!!:P

Reactie van Chance Zondag op 28 Februari 2012 op 13.22

Tja.... ik zit ook heel erg met dit dilemma,

ik heb wel geleerd om mensen er een beetje tussenuit te pikken, bij sommige mensen zie je van een afstandje al dat ze je aan het vervloeken zijn. In hun ogen kun je lezen dat hun enige  gedachte is NEE,  NEE,  NEE,  NEE,  NEE,  NEE!!!! Het kan SOMS helpen als je mensen verrast als je niet aan zien komen en ineens sta je daar met een camera. Dan hebben ze een soort kortsluiting ofzo en zeggen sommige ja prima. maar dit gebeurt helaas maar af en toe. De impuls reactie van mensen blijft nee. Maar... Asher misschien moet je gewoon heel erg je charmes in de strijd gooien :P

Reactie van Isaac Hoekstra op 28 Februari 2012 op 10.14

Het is zo dat je in het 'normale leven' (zonder camera) van alles kan zeggen. Zodra hier een camera bij te pas komt word dit vereeuwigd. Er word een beeld van jou gegeven waar een ander de invloed over heeft, zoals Cynthia zegt, beelden kunnen gemanipuleerd worden. Dus ik begrijp vaak wel waarom mensen niet voor de camera willen. Ten tweede vind ik ook dat het heel erg ligt aan de manier waarop je vraagt of ze voor de camera willen staan. Ook ik ben nog aan het zoeken wat hiervoor de beste manier is.

Ik zelf zou direct voor de camera springen als mensen dit vragen. Het maakt mij namelijk niet heel veel uit hoe ik eruit kom te zien op beeld. Er zijn genoeg mensen die mij persoonlijk kennen en weten hoe ik in elkaar zit. Hoe de rest van de wereld tegen mij aankijkt maakt mij niet veel uit. Wel rekening houdend met mijn eigen beeld als professional. Ik wil niet te gekke dingen doen voor de camera. Ik wil een baan later.

© 2016   Gemaakt door ROC Media.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden